Pastasaus lo stivale

Pastasaus lo stivale

Pastasaus lo stivale

basis

Verse pastasaus naar authentiek recept. Je kunt een variatie aan tomaten gebruiken en vaak gebruik ik een mix van tomaten die er nog in huis zijn.

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

700 gram Tomaten (roma/cherry/tros)
2 stengels bleekselderij
1 wortel
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Een eetlepel Italiaanse kruiden
70 gram tomatenpuree
2 schepjes suiker
Een hand vol verse basilicum
Peper en zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de tomaten, bleekselderij en wortel. Maak de uien schoon.
  • Snij de bleekselderij, wortel en ui in grove stukken.
  • Voeg de tomaten, bleekselderij, ui en knoflook toe aan een ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Plaats het in de oven voor 25-30 minuten.
  • Voeg de inhoud van de ovenschaal toe aan de blender. Voeg daarna de tomatenpuree, basilicum, de italiaanse kruiden en suiker toe. Zet de blender aan en mix het totdat het 1 geheel is geworden.
  • Voeg eventueel nog kookvocht van de pasta toe en breng op smaak met zout en peper. De saus is daarna klaar voor gebruik.

Deze saus laat zich goed invriezen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus